4 Ekim 2016 Salı

Pisa Gezi Notları



Floransa’ya kadar gelince Pisa’ya gitmek lazım tabiî ki. Pisa İtalya'nın Toskana bölgesinde yer alan bir şehir. Pisa şehrinde Pisa Kulesi’nin bulunduğu meydan UNESCO Dünya Mirasları listesinde yer alıyor. Ayrıca çocukluktan beri yurt dışı deyince aklımıza ilk gelen simgelerden birisi Pisa Kulesi. O halde şehre yarım gün ayırmamak ayıp olur. NOT: Biz kendisini Pizza Kulesi olarak bilirdik ya neyse. 

Floransa’dan Pisa’ya gitmek üzere yola koyulalım. Trenle Pisa’ya yaklaşık 1 saatte ulaşıyoruz. Trenden indikten sonra otobüsle ya da yürüyerek Pisa Kulesi’nin yer aldığı Mucizeler Meydanı’na gidebilirsiniz.

Pisa Merkez Tren İstasyonu

Pisa şehri küçük olsa da Pisa Kulesi sayesinde oldukça büyük bir üne kavuşmuş. Turistler akın akın Pisa Kulesinin olduğu meydana doğru gidiyor. Dolayısıyla meydanı bulmak hiç te zor değil, takılın kalabalığın peşine.
Mucizeler Meydanı’na (Piazza dei Miracolide, Piazza Del Duomo) ulaşıyoruz. Pisa Kulesi (Torre pendente di Pisa), Pisa Katedrali (Duomo di Pisa), Vaftizhane (Pisa Baptistery) bu meydanda yer alıyor.

Mucizeler Meydanı

Pisa Kulesi’ne gelmeden önce karşılaştığımız yapılar Vaftizhane ve Pisa Katedrali.

Vaftizhane
Pisa Katedrali
Meydandaki en turistik yapı şüphesiz Pisa Kulesi. Eğilen Pisa Kulesi olarak bilinen ve katedralin çan kulesi olan kulenin yapımına 1173 yılında başlanmış. İnşa edildiği toprağın elverişsiz olması nedeniyle üçüncü katı yapıldıktan sonra eğilmeye başlanan kulenin inşasına 100 yıl ara verilmiş. Daha sonraki yıllarda kulenin eğikliğini düzeltmek ve güçlendirmek için yapılan çalışmalarla beraber 7. kata kadar gelinmiş ve çan odası eklenmiş. Eğik olan bu kulenin 14.500 ton ağırlığı sayesinde yüzyıllardır yıkılmadığı söyleniyor. Her yıl milyonlarca turistin bu şehre akın etme sebebi olan Pisa Kulesi için İtalyanlar iyi ki de eğik kalmış diyorlardır herhalde.

Uzun bir kuyrukta bekledikten sonra Pisa Kulesi'nin en tepesine 294 basamak çıkarak erişebilirsiniz. 


Pisa Kulesi
Pisa Kulesi, Katedral ve Vaftizhane'yi gezdikten sonra meydanda yapılacak en güzel aktivite çimenlere uzanıp meydandaki insanları seyretmek. Pisa Kulesi'ni iterek poz veren insanlar gerçekten komik görüntüler oluşturuyor. Kuleyi parmak ucuyla, elle, ayakla itme gibi klasik pozları verenlerin yanı sıra kuleye uçan tekme atma, amuda kalkıp ayak değme gibi daha yaratıcı pozlar verenler de var. Biz klasik pozumuzu verir kaçarız.

Yo Yo kendisi Sadettin Teksoy değil :)

Meydanda geçirdiğimiz keyifli saatler bitince yarım günümüzü ayırdığımız şehirden Arno Nehri'nin harika manzarasının tadını çıkartarak ayrılıyoruz.

Arno Nehri

Keyifli seyahatler.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder